جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

بیماری ولف پارکینسون وایت (WPW)

سندرم ولف پارکینسون وایت
سندروم وُلف-پارکینسونوایت (Wolff-Parkinson-White syndrome) با نام اختصاری WPW یکی از ناهنجاری های هدایت الکتریکی قلب است. در بیماری ولف پارکینسون وایت جریان هدایت الکتریکی قلب دچار اختلال شده و این اختلال بر روی مسیر فرعی و غیرطبیعی قلب به وجود می آید. ولف پارکینسون به عنوان یکی از بیماری های التهابی قلب شناخته می شود و اتصالی خطرناک بین دهلیز و بطن به وجود می آید.
 این بیماری ممکن است در برخی موارد باعث ایجاد علائم خطرناک و عوارض تهدید کننده‌ای شود که در ادامه مقاله به آنها می‌پردازیم.
 

بیماری ولف پارکینسون وایت (WPW) چیست؟

در دوران جنینی، هنگامی که قلب تشکیل می‌شود، دهلیزها و بطن‌ها از نظر الکتریکی از همدیگر جدا هستند و به وسیله دریچه میترال و رینگ یا حلقه دریچه میترال و همچنین دریچه تریکوسپید و حلقه تریکوسپید، عضلات بطن و دهلیز جدا می‌شوند. بنابراین، جریان الکتریکی از دهلیز به بطن، فقط از مسیر گره دهلیزی-بطنی منتقل می‌شود.

امواج الکتریکی از طریق گره دهلیزی-بطنی از دهلیز به بطن منتقل می‌شوند و سپس در مسیرهای خاص در بطن، گسترش پیدا می‌کنند. در بیماری ولف پارکینسون وایت، فرد به صورت مادرزادی، یک مسیر جریان الکتریکی اضافی از دهلیز به بطن دارد. به طور کلی بیماری WPW را می توان به عنوان یکی از 10 بیماری قلبی رایج در دنیا معرفی کرد.

 

علائم و نشانه‌های سندرم ولف پارکینسون وایت

در صورتی که فرد در حالت طبیعی و استراحت دچار تپش قلب شدید شود، ممکن است مبتلا به سندرم ولف پارکینسون وایت باشد. علائم این سندرم ممکن است در دوران کودکی یا جوانی، به صورت ناگهانی مشاهده شوند. بنابراین، اگر فردی در حالت استراحت دچار تپش ناگهانی شود، مبتلا به آریتمی است و لازم است سریعا به پزشک مراجعه کرده و علت آن را پیگیری کند. معمولا پس از اینکه آریتمی و تپش قلب قطع می‌شود، حال فرد بهتر می‌شود. در صورتی که تپش قلب بسیار شدید باشد، ممکن است باعث تنگی نفس، سرگیجه و در برخی موارد، باعث سنکوپ شود.

 

تشخیص بیماری ولف پارکینسون وایت

در بیماری ولف پارکینسون وایت، یک مسیر جریان الکتریکی اضافی از دهلیز به بطن وجود دارد، بنابراین هنگامی که از بیمار نوار قلب گرفته می‌شود، تغییراتی تحت عنوان PWP pattern یا Pre-excitation قابل مشاهده است. Pre-excitation به معنای تحریک زودرس یک ناحیه از قلب، توسط آن مسیر الکتریکی اضافی است.

تشخیص بیماری ولف پارکینسون وایت

 

عوارض ناشی از سندرم ولف پارکینسون وایت

این مسیر الکتریکی اضافی، می‌تواند منجر به ایجاد آریتمی‌های مختلفی شود. از جمله مشکلات و عوارضی که سندرم WPW ممکن است ایجاد کند، عبارتند از:

  1. این مسیر الکتریکی اضافی می‌تواند همراه با گره دهلیزی-بطنی، یک حلقه ایجاد کند، در نتیجه جریان الکتریکی می‌تواند در این حلقه گردش کند. این جریان الکتریکی به سرعت از گره دهلیزی-بطنی وارد بطن می‌شود و سپس به سرعت از یک راه فرعی مجدد به دهلیز باز می‌گردد. این گردش جریان الکتریکی زمانی که با سرعت ادامه پیدا می‌کند، ضربان قلب فرد به شدت بالا می‌رود، به صورتی که ضربان قلب فردی که در حالت طبیعی 60 یا 70 ضربان در دقیقه است، ناگهان به 150 یا 160 ضربان در دقیقه می‌رسد.
  2. عارضه دیگری که این سندرم ممکن است ایجاد کند، برعکس مسیر قبلی است. بدین صورت که جریان الکتریکی در ابتدا وارد مسیر اضافی می‌شود، سپس وارد بطن شده و از طریق گره دهلیزی-بطنی دوباره وارد دهلیز شود و جریان در این حلقه در جهت عکس ادامه پیدا می‌کند. در این وضعیت نیز، ضربان قلب ممکن است به بالای 150 و در شرایطی به 220 ضربان در دقیقه افزایش پیدا کند. بنابراین، این سندرم می‌تواند منجر به آریتمی و تاکی کاردی با ضربان بسیار تند و به صورت ناگهانی شود.
  3. در بیمارانی که مبتلا به سندرم WPW هستند، خطر ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی وجود دارد. در فیبریلاسیون دهلیزی جریان الکتریکی می‌تواند از راه فرعی، به صورت نامنظم و با سرعت بسیار بالا، وارد بطن شده و ممکن است باعث تپش قلب نامنظم شود. در مواردی که جریان الکتریکی به سرعت وارد بطن می‌شود، ممکن است آریتمی‌های خطرناک بطنی و حتی ایست قلبی و مرگ ناگهانی رخ دهد. اگرچه ایست قلبی و مرگ ناگهانی در سندرم WPW پدیده نادری است، اما به دلیل خطرناک بودن آن، اهمیت بسیار بالایی دارد و لازم است برای پیشگیری از آن، اقدامات درمانی لازم انجام شود.

 

درمان سندرم ولف پارکینسون وایت

رادیوفرکوئنسی ابلیشن (RFA)، روشی بسیار موفق برای درمان سندرم ولف پارکینسون وایت است. لازم به تاکید است که بیماری WPW عوارض بسیار خطرناکی به دنبال دارد؛ از این رو، حتی اگر فرد هیچ علامتی نداشته باشد، درمان به موقع بیماری می‌تواند در پیشگیری از ایجاد عوارض جدی‌تر، بسیار موثر باشد. بنابراین، در صورت تشخیص این بیماری، لازم است سریعا به پزشک مراجعه کنید.

کلینیک آریتمی توانیر واقع در تهران، خیابان ولیعصر، خیابان عباسپور، پلاک 22 با جمعی از مجرب‌ترین اعضای کادر درمان و پزشکان متخصص، دکتر محمود افتخار زاده و دکتر مهرداد میر معصومی، همواره در تلاش بوده تا سلامتی و تندرستی را به ارمغان آورد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت با شماره 888881891 یا 88793628 تماس حاصل فرمایید. یا می‌توانید برای مشاره و رزرو نوبت از طریق واتساب به شماره 09127166410 ارتباط برقرار کنید.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

مقالات مرتبط

بهترین متخصص اکو قلب در تهران

معروف ترین و ماهر ترین فوق تخصص اکوکاردیوگرافی قلبی در تهران را شاید در هر جستجوی اینترنتی به یک نام معرفی کرده باشند. با این

همه چیز درباره عوارض خفیف بعد از عمل ابلیشن قلب در کلینیک آریتمی توانیر تهران

عوارض خفیف بعد از عمل ابلیشن قلب

عمل ابلیشن قلبی یکی از کم عارضه‌ترین و بی‌خطرترین و درعین‌حال مؤثرترین روش‌های درمان آریتمی‌ قلبی به شمار می‌رود که در اغلب موارد بیمار عوارض

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *