جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

اثر مصرف الکل بر عملکرد قلب

اثر مصرف الکل بر عملکرد قلب
اثر مصرف الکل بر عملکرد قلب مستقیما سبب افزایش ضربان و تاکی کاردی قلبی می شود. با تند شدن ضربان های قلبی، تحریکات الکتریکی قلب شدت یافته و انقباضات مربوط به حفره دهلیز قلب دچار بی نظمی و آریتمی خواهد شد. از خطرناک ترین اثرات مصرف الکل بر قلب می توان به حمله قلبی یا سکته های مغزی اشاره کرد.
با این حال مصرف الکل می تواند عوارض جانبی بر عملکرد قلب بگذارد. الکل می تواند باعث بروز بیماری هایی نظیر دیابت، چاقی و مشکلات تیروئیدی شود. هر کدام از این بیماری ها می تواند در نهایت منجر به مشکلات قلبی غیرقابل جبران شود. در ادامه به نگارش تیم محتوای کلینیک آریتمی توانیر درباره تپش قلب ناشی از مصرف الکل، تاثیر الکل بر سیستم قلب و عروق و مضرات مصرف آن خواهید خواند.

الکل سبب چه عوارضی در سیستم قلب و عروق می‌شود؟

مصرف بیش از حد الکل می‌تواند باعث بروز عوارض جدی در دستگاه قلب شود. برخی از بیماری‌های اصلی که به طور مستقیم اثر مصرف الکل بر عملکرد قلب را نشان می‌دهند عبارت‌اند از:

  • کاردیومیوپاتی الکلی (ACM): سوءمصرف الکل منجر به ضعف عضله قلب و کاهش قدرت انقباض آن می‌شود. این وضعیت به عنوان کاردیومیوپاتی الکلی شناخته می‌شود و می‌تواند منجر به عوارض جدی نظیر نارسایی قلبی شود.
  • فیبروز و آریتمی‌ها: مصرف الکل بیش از حد می‌تواند باعث تغییرات در ساختار قلب و عروق شود. برخی از این تغییرات می‌تواند شامل تشکیل بافت نسجی غیرعادی یا فیبروز قلبی، همچنین نارسایی عروقی قلب (بخصوص در حالت‌هایی مانند فیبروز میوکارد) و آریتمی‌ شود.
  • فشار خون بالا (HBP): بخش عمده اثر الکل بر عملکرد قلب به افزایش فشار خون مربوط می‌شود. در ادامه عوامل خطر فشار خون بالا عنوان خواهد شد.

عوارض مصرف الکل بر سیستم قلب و عروق سبب ایجاد مشکلات جدی قلبی می شود.

با وجود اعلام خطرات اساسی مصرف نوشابه های انرژی زا بر سیستم قلب و عروقی و الکل همچنان لازم است تا با در نظر گرفتن سابقه ی بیماری های ژنتیکی و ریسک بالای مصرف این نوع مواد غذایی از مصرف آن ها جلوگیری کرد.

اثرات بلند مدت فشار خون بالا بر قلب افراد الکلی

فشار خون بالا تنش مداومی بر قلب وارد می‌کند و باعث می‌شود قلب برای پمپاژ خون سخت‌تر کار کند. این امر  می‌تواند منجر به عوارض طولانی مدت از جمله موارد زیر شود:

  • فشار خون بالا می‌تواند به پوشش داخلی رگ‌های خونی آسیب برساند و آن‌ها را مستعد تجمع رسوبات چربی (پلاک) کند. با گذشت زمان، این رسوبات می‌توانند شریان‌هایی را که خون‌رسانی به عضله قلب را تأمین می‌کنند، تنگ کرده و منجر به بیماری عروق کرونر شود.
  • فشار خون کنترل نشده به طور قابل توجهی خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد. حمله قلبی زمانی رخ می‌دهد که جریان خون به بخشی از عضله قلب مسدود می‌شود. فشار بر قلب عضله آن را در برابر چنین انسدادهایی آسیب‌پذیرتر می‌کند.
  • بار کاری بیش از حد بر روی قلب می‌تواند عضله قلب را در طول زمان تضعیف کند و منجر به نارسایی قلبی شود. در نارسایی قلبی، کارایی قلب در پمپاژ خون کمتر می‌شود و در نتیجه علائمی مانند تنگی نفس، خستگی و احتباس مایعات ایجاد می‌شود.

اثرات طولانی مدت مصرف الکل در مقایسه با سایر مواد غذایی خطرزا می تواند بیشتر باشد و تا حد زیادی خطر حمله قلبی را افزایش می دهد

مصرف الکل بعد از جراحی قلب

همان‌طور که قبلاً گفته شد، اثر عمده مصرف الکل بر عملکرد قلب، از طریق تغییر فشار خون است. بعد از عمل جراحی، پزشک داروهایی را تجویز می‌کند که فشار خون را کنترل کند. اگر بعد از ترخیص، بیمار الکل مصرف بکند، فشار خون از کنترل خارج می‌شود که می‌تواند عوارض جدی برای سیستم قلب و عروقی فرد داشته باشد.

همچنین از نظر روحی، بسیاری از افراد پس از عمل جراحی قلب باز، دچار بد خلقی می‌شوند. مصرف الکل در این زمان منجر به شدیدتر شدن این احساسات و باقی ماندن آن‌ها برای مدت طولانی‌تری می‌شود؛ بنابراین جراحان توصیه می‌کنند بیمار تا حد ممکن از مصرف الکل دور باشند.

تاثیر جنسیت بر اثر مصرف الکل بر عملکرد قلب

تحقیقات اخیر نشان داده است که اثر مصرف الکل بر عملکرد قلب می‌تواند وابسته به جنسیت باشد. سوءمصرف طولانی‌مدت الکل یکی از علل اصلی بیماری قلبی در مردان و زنان است؛ با این حال، مشخص شده است که مصرف زیاد این ماده اعتیادآور خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را در زنان بیشتر از مردان افزایش می‌دهد.

این تفاوت ممکن است به تفاوت‌های فیزیکی بین زن و مرد نسبت داده شود. عواملی مانند میزان کمتر آب بدن و اندازه بدن کوچک‌تر در زنان ممکن است در این تفاوت‌ها نقش داشته باشند؛ هر چند تحقیقات بیشتری برای درک کامل این مکانیسم‌ها مورد نیاز است.

 

دستیابی به بدنی سالم: قدم‌هایی برای ترک الکل

بهترین راه برای کاهش اثر مصرف الکل بر عملکرد قلب، ترک آن است. هر چند ترک الکل می‌تواند چالش برانگیز باشد، در اینجا چند نکته وجود دارد که می‌تواند در این باره به شما کمک کند:

  • بدانید که چرا می‌خواهید الکل را ترک کنید: دلیل شما، می‌تواند سلامتی، صرفه‌جویی در پول یا بهبود رفاه کلی شما باشد. داشتن یک انگیزه واضح باعث می‌شود به برنامه خود پایبند باشید.
  • به دنبال حمایت باشید: به دوستان و اعضای خانواده خود در مورد هدف خود بگویید و از آن‌ها کمک بخواهید.
  • محرک‌های خود را شناسایی کنید و در برابر آن‌ها مقاومت کنید: از موقعیت‌ها، رویدادها و افرادی که ممکن است باعث تحریک شما شوند، اجتناب کنید. همچنین ممکن است جایگزین کردن الکل با سایر فعالیت‌های سالم مانند ورزش یا مطالعه مفید باشد.
  • اهداف دست‌یافتنی تعیین کنید و پیشرفت خود را پیگیری کنید: اهداف واقع‌بینانه برای کاهش یا ترک الکل تعیین کنید و پیشرفت خود را زیر نظر بگیرید.
  • به خود پاداش دهید: پیشرفت و دستاوردهای خود را با رفتارهای غیرالکلی مانند یک روز تفریح بیرون از خانه جشن بگیرید.

اثر مصرف الکل بر عملکرد قلب

به یاد داشته باشید که ترک الکل می‌تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد و سلامت کلی شما را بهبود بخشد. اگر در تلاش برای ترک الکل هستید، برای گرفتن مشاوره تردید نکنید.

 

سخن پایانی

به طور کلی، نتایج مطالعات نشان می‌دهند مصرف مکرر و مستمر الکل در سطوح زیاد می‌تواند باعث افزایش فشار خون، آریتمی‌ها، میوکاردیوپاتی الکلی و افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی گردد. برای متعادل نگه‌داشتن اثر مصرف الکل بر عملکرد قلب، مهم است که درباره مصرف آن انتخاب‌های آگاهانه‌ای داشته باشیم. برای افرادی که قبلاً مشکلات قلبی داشته‌اند یا نگرانی‌هایی مرتبط با قلب دارند، بهتر است راهنمایی شخصی‌سازی شده توسط پزشک دریافت کنند. متخصصان ما در کلینیک آریتمی توانیر با سال‌ها فعالیت در این زمینه، می‌توانند بهترین همراه برای شما در این مسیر باشند.

 

منابع و مآخذ

https://www.bhf.org.uk/informationsupport/heart-matters-magazine/medical/effects-of-alcohol-on-your-heart

https://alcoholthinkagain.com.au/alcohol-and-your-health/long-term-health-effects/cardiovascular-disease

https://health.clevelandclinic.org/how-to-stop-drinking/

https://arcr.niaaa.nih.gov/volume/40/2/effects-alcohol-cardiovascular-system-women

https://www.niaaa.nih.gov/publications/brochures-and-fact-sheets/women-and-alcohol

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7590834/

https://arcr.niaaa.nih.gov/volume/38/2/alcohols-effects-cardiovascular-system

https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIRCGEN.119.002814

 

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

مقالات مرتبط

بهترین متخصص اکو قلب در تهران

معروف ترین و ماهر ترین فوق تخصص اکوکاردیوگرافی قلبی در تهران را شاید در هر جستجوی اینترنتی به یک نام معرفی کرده باشند. با این

همه چیز درباره عوارض خفیف بعد از عمل ابلیشن قلب در کلینیک آریتمی توانیر تهران

عوارض خفیف بعد از عمل ابلیشن قلب

عمل ابلیشن قلبی یکی از کم عارضه‌ترین و بی‌خطرترین و درعین‌حال مؤثرترین روش‌های درمان آریتمی‌ قلبی به شمار می‌رود که در اغلب موارد بیمار عوارض

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *