جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

ارتباط آریتمی با دیابت

بررسی ارتباط و تاثیر آریتمی قلبی بر دیابت با کلینیک آریتمی توانیر تهران

آیا بیماران دیابتی بیشتر از سایر افراد به آریتمی مبتلا می‌شوند یا خیر؟ در این مقاله قصد داریم مفصل به شرح ارتباط آریتمی با دیابت بپردازیم. به طور کلی منظور از آریتمی قلبی هرگاه ریتم قلب در اولین تحریک از طرف گره سینوسی به سمت گره دهلیزی-بطنی به خوبی منتقل نشود تشخیص اولیه بر آریتمی قلبی خواهد بود. 

بیماران دیابتی به دلیل اتفاقات ساختمانی و اتفاقات الکتریکی، بیشتر از سایر افراد به آریتمی‌های قلبی(arrhythmia)، مبتلا می‌شوند. در مورد ارتباط آریتمی با دیابت در این افراد مبتلا می‌توان گفت دو نوع آریتمی قلبی در میان این افراد شایع است که عبارت‌اند از:

فیبریلاسیون دهلیزی

یکی از انواع شایع اختلالات بی‌نظمی قلب درباره ارتباط آریتمی با دیابت، فیبریلاسیون دهلیزی می‌باشد. طبق مطالعات انجام‌شده، در بیماران دیابتی شانس ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی بیشتر از افراد عادی می‌باشد و فیبریلاسیون دهلیزی احتمال شیوع بیشتری در این افراد دارد.

ارتباط آریتمی با دیابت

همچنین فیبریلاسیون دهلیزی در بیماران دیابتی با عوارض بیشتری همراه است. از عوارض فیبریلاسیون دهلیزی در بیماران دیابتی می‌توان به سکته مغزی و یا نارسایی قلب اشاره کرد. با توجه به موارد بیان‌شده، اگر بیماران دیابتی با فیبریلاسیون دهلیزی مواجه شوند، برای درمان آن‌ها بسیار سریع‌تر و جدی‌تر از افراد عادی اقدام می‌شود.

آریتمی‌های خطرناک درزمینهٔ کاهش قند خون

یکی دیگر از انواع آریتمی‌های قلب درباره ارتباط آریتمی با دیابت، نوعی اختلال در نظم ریت قلب است که در طی پروسه کاهش قند خون، اتفاق می‌افتند. این نوع آریتمی قلب، از دیگر آریتمی‌هایی می‌باشند که احتمال وقوع آن‌ها در بیماران دیابتی بیشتر از افراد عادی است.

ارتباط آریتمی با دیابت

این نوع از آریتمی‌ها معمولاً به دلیل عدم رعایت رژیم غذایی و مصرف بیش‌ازحد دارو صورت می‌گیرند. به‌ عنوان‌ مثال مصرف بیش‌ازحد انسولین می‌تواند منجر به کاهش قند خون شود و این افت گذرای قند خون، تغییرات الکتریکی را در قلب به همراه دارد که این تغییرات نیز می‌تواند باعث بروز آریتمی‌های خطرناک در فرد شود. این آریتمی ها معمولاً در خواب و به‌صورت ایست قلبی اتفاق می‌افتد که احتمال وقوع آن در دیابت‌های تیپ 1 (دیابت‌های جوانان) بیشتر است و مرگ ناگهانی را به دنبال دارد.

زمانی که افت قند خون اتفاق می‌افتد در ابتدا ترشح اپی نفرین و نوراپی نفرین ایجاد می‌شود و در مرحله بعد سیستم پاراسمپاتیک یا سیستم واگ تحریک می‌گردد. در اثر این جریان، فشارخون و ریتم ضربان قلب بالا می‌رود و این موارد می‌تواند زمینه‌سازی برای عوامل خطر آریتمی باشد. در مرحله بعد نیز بیمار با افت ضربان قلب مواجه می‌شود و حتی ممکن است بلاک‌های دهلیزی بطنی رخ دهد.

با توجه به توضیحات بیان‌شده، بیماران دیابتی در معرض انواع آریتمی‌ها قرار دارند و می‌توان گفت ارتباط آریتمی با دیابت یک ارتباط مستقیم به شمار می‌رود. همچنین بیماران دیابتی با تنگی عروق قلب مواجه هستند که این تنگی عرق قلب نیز می‌تواند به مسئله افت قند خون اضافه گردد.

برخی از بیماران دیابتی از وجود تنگی عروق قلب اطلاعی ندارند و این مورد می‌تواند در جریان کاهش قند خون و آزاد شدن مقدار زیادی اپی نفرین و نوراپی نفرین و فشارخون و ضربان قلب بالا دچار یک آریتمی بطنی شوند.

از دیگر بیماری های پیش زمینه ای و ارثی می توان به تاثیر پرکاری تیروئید بر بیماران دیابتی اشاره کرد.

چگونه می‌توان از وقوع آریتمی در افراد دیابتی جلوگیری کرد؟

آنچه در جلوگیری از وقوع آریتمی در بیماران دیابتی مهم است، کنترل دقیق قند این افراد است. همچنین در افراد مسن این کنترل قند باید به‌صورت دقیق‌تر و منظم‌تر انجام شود تا این افراد با افت قند خون مواجه نشوند؛ زیرا افت قند خون، بسیار خطرناک‌تر از افزایش قند خون است.

ارتباط آریتمی با دیابت

آیا دیابت احتمال ابتلا به آریتمی قلبی را افزایش می دهد؟

 

در این مقاله از سایت کلینیک آریتمی توانیر تلاش شد شما عزیزان را از ارتباط بین آریتمی و دیابت بیشتر آگاه کرد چنانچه مبتلابه دیابت هستید برای بررسی آریتمی‌های مربوط به قلب می‌توانید به کلینیک آریتمی توانیر در تهران مراجعه و از سلامت قلب خود اطمینان حاصل نمایید.

منبع:

اینستاگرام کلینیک آریتمی توانیر

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

مقالات مرتبط

بررسی و مقایسه تست ورزش با سی تی اسکن قلب و عروق

برسی تست ورزش و سی تی اسکن عروق قلب

آیا با روش‌های تشخیصی پیشرفته بیماری‌های قلبی آشنا هستید؟ در دنیای پزشکی امروز، تکنولوژی‌های نوین به کمک متخصصان قلب و عروق آمده‌اند تا با دقت

آریتمی قلبی در جوانان چگونه تشخیص داده می شود؟

آریتمی قلبی جوانان

آریتمی قلبی، نوعی اختلال در ریتم طبیعی ضربان قلب است که می‌تواند ضربان قلب را سریع‌تر، کندتر یا نامنظم کند. اگرچه این عارضه اغلب با

خطرات و مشکلات کاشت ضربان ساز قلب کدام اند؟

خطرات کاشت ضربان ساز قلب

آیا تا به حال از خود پرسیده‌اید که آیا کاشت باتری قلبی یا همان ضربان‌ساز (پیس‌میکر) عوارضی دارد؟ این سؤالی است که ذهن بسیاری از

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *