جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

هولتر و اهمیت آن در تشخیص و درمان پی‌ وی‌ سی

اهمیت و تاثیر هولتر مانیتور در تشخیص و درمان پی وی سی

هولتر مانیتور، نقش بسیار مهمی در تشخیص و درمان در بررسی بیماری‌های قلبی مخصوصاً آریتمی‌ پی‌وی‌سی (PVC) دارد. هولتر مانیتور با توانایی ثبت فعالیت الکتریکی قلب برای مدت‌زمان طولانی، امکان ارزیابی دقیق‌تری از الگوهای ضربان قلب و شناسایی آریتمی‌های نادر قلبی مانند پی‌وی‌سی را فراهم می‌کند. از آنجایی که آریتمی پی وی سی از رایج ترین انواع آریتمی قلبی در بیماران قلب و عروق به شمار می رود، استفاده از هولتر مانیتورینگ در بررسی شرایط بیماران اهمیت زیادی پیدا کرده است. در این مقاله، به بررسی نقش حیاتی هولتر مانیتور در تشخیص و درمان PVC  قلبی می‌پردازیم.

 

آریتمی پی‌وی‌سی  قلبی و اهمیت آن

آریتمی پی‌وی‌سی PVC یکی از انواع آریتمی‌های قلبی است که طی آن، ضربان زودرس و غیرطبیعی از یکی از بطن‌های قلب شروع می‌شود. در حالت طبیعی، ضربان قلب از یک نقطه خاص شروع شده و پس از طی مسیری خاص، به بطن‌ها می‌رسد. اما در آریتمی پی‌وی‌سی، قبل از رسیدن ضربان طبیعی به بطن‌ها، یکی از بطن‌ها به‌صورت ناگهانی و زودرس منقبض می‌شود و ضربان اضافه‌ای ایجاد می‌کند.

این ضربان زودرس باعث اختلال در ریتم طبیعی قلب شده و علائمی مانند تپش قلب، احساس مکث در ضربان، لرزش و سرگیجه ایجاد می‌کند. پی وی سی ممکن است بدون علت رخ دهد یا ناشی از بیماری‌های زمینه‌ای قلبی باشد. در افراد سالم آریتمی قلبی PVC معمولاً خطرناک نیست اما اگر به طور مکرر رخ دهد یا فرد مبتلا به بیماری قلبی باشد، نیاز به درمان دارد. درمان‌های آریتمی پی وی سی می‌تواند شامل مصرف دارو یا انجام آبلیشن باشد.

اهمیت استفاده از هولتر مانیتور در بررسی شرایط آریتمی پی وی سی در بیماران قلب و عروق

راه‌های تشخیص و نقش هولتر مانیتور

اولین روش برسی اختلالات قلبی نوار قلب یا الکتروکاردیوگرام است که در آن آزمایش با اندازه‌گیری سیگنال‌های الکتریکی قلب، پزشک می‌تواند وجود آریتمی و ضربان‌های اضافی ناشی از PVC را تشخیص دهد.

البته گاهی در حین ثبت الکتروکاردیوگرام، آریتمی PVC تشخیص داده نمی‌شود. در چنین شرایطی پزشک متخصص قلب و عروق از یک دستگاه تحت عنوان هولتر مانیتور استفاده می‌کند. هولتر مانیتور به قفسه سینه فرد متصل می‌شود و به مدت دوروز یا بیشتر همراه فرد خواهد بود. این دستگاه فعالیت الکتریکی و ضربان قلب را برای مدت‌زمان مشخصی ثبت می‌کند. درنتیجه وجود هرگونه اختلال در ضربان طبیعی قلب که در نوار قلب معمولی دیده نمی‌شود را نشان می‌دهد. همچنین، هولتر می‌تواند شدت آریتمی PVC را هم مشخص کند؛ بنابراین  نقش بسیار مهمی در تشخیص و درمان پی‌وی‌سی دارد.

معمولاً در طول زمان 24 ساعت، نمی‌توان به نتایج هولتر اعتماد کرد. چون ممکن است فرد در بعضی از روزها با PVC بیشتری نسبت به‌روزهای دیگر روبرو شود و یا حتی در روزی اصلاً PVC را تجربه نکند؛ بنابراین، توصیه میشود هولتر را بین 48 تا 72 ساعت استفاده شود تا نتایج دقیق‌تری به دست آید. ثبت ضربان قلب توسط هولتر می‌تواند نسبت تعداد PVC به تعداد کل ضربان‌های قلب را هم نشان دهد؛ بنابراین، پزشک متخصص قلب و عروق با بررسی این نتایج می‌تواند بطور دقیق تری پی وی سی هارا برسی کند و احتمال بروز نارسایی‌های قلبی را مشخص کند. همچنین، فرایند درمانی موردنیاز بیمار و یا میزان داروهای موردنیاز او با این روش کاملاً قابل‌تشخیص خواهد بود.

 

نکات لازم حین استفاده از هولتر مانیتور

مانیتورینگ هالتر یک روش بی‌درد و غیرتهاجمی است. این دستگاه از سیم‌های رابط سنسورها و دستگاه هولتر مانیتور که به‌اندازه کف دست است تشکیل شده است. سنسورها (الکترودها) به بدن متصل می‌شوند و همراه سیم‌ها می‌توانند زیر لباس پنهان شوند. دستگاه هولتر بر دور کمر قرار می‌گیرد یا به‌وسیله بند از گردن آویزان می‌شود. هالتر مانیتور را باید طی تمام دوره ضبط، حتی در حال خواب، همراه داشته باشید. در طی زمانی که هولتر به همراه دارید نمی‌توانید استحمام کنید و دستگاه نباید با آب در تماس باشد.

نکات مهمی که هنگام استفاده از هولتر مانیتور به آن ها باید توجه کنید:

چرا استفاده از هالتر مانیتور در طول 24 ساعت معمولاً کافی نیست؟

معمولاً، در طول مدت 24 ساعت، نمیشود به نتایج هولتر اعتماد کرد؛ زیرا ممکن است فرد در بعضی از روزها با تعداد بیشتری از آریتمی‌های PVC مواجه شود و یا حتی در برخی از روزها هیچ آریتمی PVC احساس نکند؛ بنابراین، بهتر است بیمار، هالتر را بین 48 تا 72 ساعت استفاده کند تا نتایج دقیق‌تری به دست آید.

 

چه تفاوتی بین نوار قلب معمولی و هولتر مانیتور وجود دارد؟

تست الکتروکاردیوگرام یا نوار قلب معمولی یک ثبت کوتاه‌مدت از فعالیت الکتریکی قلب است که معمولاً در طی چند دقیقه انجام می‌شود، درحالی‌که هالتر مانیتور یک دستگاه پوشیدنی است که فعالیت الکتریکی قلب را برای مدت‌زمان طولانی‌تر، (بیش از 24 ساعت)، ثبت می‌کند. در نتیجه، هالتر مانیتور به پزشک امکان می‌دهد تا نمونه‌های بیشتری از فعالیت الکتریکی قلب را در طول زمان طولانی‌تر بررسی کند و آریتمی‌ها و اختلالات قلبی را شناسایی کند که ممکن است در نوار قلب معمولی مشاهده نشوند.

مقایسه نوار قلب معمولی و هولتر مانیتور و نحوه تشخیص و درمان آریتمی های پی وی سی به وسیله هر دو را در این مقاله بخوانید

آیا در هنگام استفاده از هولتر مانیتور می‌توان فعالیت ورزشی انجام داد؟

بله می‌توانید در طول دوره استفاده از هالتر مانیتور فعالیت ورزشی انجام دهید، اما باید با پزشک خود مشورت کنید و فعالیت‌های ورزشی با شدت متوسط و معمولی را ترجیح دهید. همچنین، درصورتی‌که پزشک شما توصیه کرده است از ورزش خودداری کنید، باید به توصیه او پایبند بمانید. در هنگام ورزش، احتمال جابه‌جایی الکترودهای هالتر مانیتور و تحت‌تأثیر قرارگرفتن توانایی دستگاه در ثبت دقیق فعالیت قلبی وجود دارد؛ بنابراین از ورزش‌های دارای تحرک بالا خودداری کنید.

 

تشخیص PVC با هولترمانیتور در کلینیک توانیر

در این مقاله، نقش حیاتی هولتر مانیتور در تشخیص و درمان آریتمی‌های قلبی، به‌ویژه آریتمی پی‌وی‌سی (PVC) مورد بررسی قرار گرفت. هولتر مانیتور، با قابلیت ثبت فعالیت الکتریکی قلب برای مدت‌زمان طولانی، امکان ارزیابی دقیق‌تری از الگوهای ضربان قلب و شناسایی آریتمی‌های قلبی مانند پی‌وی‌سی را فراهم می‌کند. این دستگاه به پزشکان امکان می‌دهد تا نمونه‌های بیشتری از فعالیت الکتریکی قلب را در طول زمان طولانی‌تر بررسی کنند و اختلالاتی که ممکن است در نوار قلب معمولی مشاهده نشوند را شناسایی کنند؛ بنابراین، استفاده از هولتر مانیتور در تشخیص و درمان PVC و بیماری‌های قلبی دیگر بسیار مفید و ضروری است. شما می توانید خدمات هولترینگ قلب را زیر نظر خبره ترین متخصصین این زمینه در کلینیک آریتمی توانیر انجام دهید.

 

منابع و مآخذ

  1. https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/holter-monitor/about/pac-20385039
  2. https://www.snp.com.au/services/specialty-services/cardiology/holter-monitor/help/#:~:text=As%20a%20general%20rule%2C%20you,this%20can%20damage%20the%20monitor.
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

مقالات مرتبط

بهترین متخصص اکو قلب در تهران

معروف ترین و ماهر ترین فوق تخصص اکوکاردیوگرافی قلبی در تهران را شاید در هر جستجوی اینترنتی به یک نام معرفی کرده باشند. با این

همه چیز درباره عوارض خفیف بعد از عمل ابلیشن قلب در کلینیک آریتمی توانیر تهران

عوارض خفیف بعد از عمل ابلیشن قلب

عمل ابلیشن قلبی یکی از کم عارضه‌ترین و بی‌خطرترین و درعین‌حال مؤثرترین روش‌های درمان آریتمی‌ قلبی به شمار می‌رود که در اغلب موارد بیمار عوارض

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *