جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

باطری قلبی مناسب چه کسانی است؟

استفاده از باتری قلب برای چه کسانی ضروری است؟

باتری قلب یا پیس میکر، دستگاه الکترونیکی کوچکی است که برای تنظیم ضربان قلب بیماران مبتلا به اختلالات ریتم قلبی به کار می‌رود. این دستگاه معمولاً، زیر پوست قفسه سینه کاشته می‌شود و نقش یک ضربان‌ساز مصنوعی را ایفا می‌کند. پیس میکر با ارسال پیام های الکتریکی به عضله قلب، ضربان آن را در محدوده طبیعی نگه می‌دارد و کنترل می‌کند تا از بروز عوارض جدی مانند سنکوپ، خستگی شدید و ایست قلبی ناشی از آریتمی قلبی جلوگیری می‌کند.

افرادی که دچار اختلالات ریتم ضربان قلب پایین (برادی‌کاردی) یا ریتم قلبی نامنظم می‌شوند، جزو گروه‌هایی هستند که ممکن است نیازمند کاشت باتری قلب باشند تا از عوارض آن پیشگیری شود. کاشت این دستگاه، امروزه به عنوان یکی از درمان‌های استاندارد برای انواع آریتمی‌های خطرناک قلبی، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در این مقاله از کلینیک آریتمی توانیر، به بررسی اصلی ترین سوالات بیماران در خصوص باتری قلب، از جمله اینکه باتری قلب در چه کسانی کاربرد دارد و تاثیر بکارگیری باتری قلب در طول عمر بیماران چقدر است و برخی دیگر از سوالات متداول بیماران، پرداخته خواهد شد.

چه کسانی باید از باطری قلب استفاده کنند؟

همانطور که میدانید، باتری قلبی با ارسال پالس‌های الکتریکی کنترل شده به عضله قلب، ضربان آن را تنظیم و در محدوده طبیعی نگه می‌دارد؛ بنابراین افرادی که دچار اختلالات شدید ضربان قلب هستند، ممکن است نیازمند کاشت پیس میکر باشند تا از بروز عوارض خطرناک جلوگیری شود. در موارد زیر، ممکن است باتری قلب توسط پزشک تجویز شود:

  • افرادی که برادی‌کاردی ( ضربان قلب کمتر از حد معمول) دارند.
  • افرادی که دچار سنکوپ می‌شوند.
  • افرادی که نارسایی قلبی دارند.
  • افراد مبتلا به سندرم سینوس بیمار
  • بیماران مبتلا به بلوک دهلیزی – بطنی

در این مقاله از کلینیک آریتمی توانیر پاسخی به سوال اینکه چه کسانی باید از باتری قلبی استفاده کنند داده شده است.

عمر کسانی که باتری قلب دارند چقدر است؟

ساخت و بکاری گیری انواع باطری های قلبی نقطه عطفی در درمان بیماری هایی بود، که در گذشته منجر به مرگ بیماران میشد. امروزه پیس میکر با کنترل و درمان آریتمی های خطرناک قلبی و پیشگیری از ایست قلبی، خطر مرگ ومیر در این بیماران را کاهش می دهد و به آنها، امکان داشتن طول عمر مشابه با افراد سالم را می دهد.

تأثیر پیس‌میکر بر طول عمر بیماران

باتری‌های قلب یا پیس‌میکرها به طور مستقیم باعث افزایش طول عمر بیماران نمی‌شوند، اما با اصلاح آریتمی‌های خطرناک و بهبود عملکرد قلب، کیفیت زندگی را بهبود می‌بخشند و از عوارض کشنده مانند سنکوپ، نارسایی قلبی شدید و ایست قلبی جلوگیری می‌کنند. مطالعات نشان داده‌اند که امید به زندگی بیمارانی که پیس‌میکر دریافت می‌کنند، بسته به علت اصلی بیماری قلبی و سایر عوامل خطر، می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی افزایش یابد.

متوسط طول عمر بیماران دارای پیس‌میکر

طول عمر این بیماران وابسته به فاکتورهای متعددی از جمله سن هنگام کاشت، بیماری‌های زمینه‌ای، نوع آریتمی، عملکرد کلی قلب (EF یا میزان پمپاژ خون) و سبک زندگی متغیر است. مطالعات نشان داده‌اند که:

  • در بیمارانی که تنها مشکل آن‌ها بلوک قلبی یا برادی‌کاردی سینوسی است و بیماری زمینه‌ای شدیدی ندارند، پیس‌میکر می‌تواند آن‌ها را به امید به زندگی طبیعی برساند.
  • در بیمارانی که دچار نارسایی قلبی پیشرفته هستند و نیاز به پیس‌میکرهای سه‌حفره‌ای (CRT) دارند، تأثیر باتری بر افزایش عمر به شدت وابسته به پاسخ بیمار به درمان و سایر بیماری‌های همراه است.
  • بیمارانی که در سنین بالای ۷۵-۸۰ سالگی پیس‌میکر دریافت می‌کنند، معمولاً امید به زندگی مشابه گروه‌های سنی مشابه بدون پیس‌میکر دارند، به شرط آنکه بیماری‌های همراه آن‌ها تحت کنترل باشد.

یافته‌های علمی درباره میزان بقای بیماران دارای پیس‌میکر

یک مطالعه بزرگ که روی ۵۰ هزار بیمار با پیس‌میکر دائمی انجام شده، نشان داد که:

  • میانگین بقای بیماران بعد از کاشت پیس‌میکر بین ۸ تا ۱۵ سال متغیر است، بسته به شرایط بالینی فرد.
  • در بیماران زیر ۶۰ سال که پیس‌میکر دریافت کرده‌اند و بیماری جدی دیگری ندارند، امید به زندگی به بیش از ۲۰ سال می‌رسد.
  • بیماران با نارسایی قلبی پیشرفته که از CRT استفاده می‌کنند، در صورت پاسخ مثبت به درمان، تا ۵۰٪ کاهش در میزان مرگ‌ومیر دارند.

طول عمر کسانی که باتری قلب دارند چقدر است؟

در این مطالعه که به مدت 30 سال بر روی 6505 بیمار دارای پیس میکر انجام شد، میانگین بقای آنها حدود 8.5 سال بود. علاوه بر این، 44.8٪ از بیماران پس از 10 سال و 21.4٪ پس از 20 سال همچنان زنده بودند.

عوامل تعیین‌کننده طول عمر بیماران دارای پیس‌میکر

طول عمر بیمارانی که باتری قلب دارند، به عوامل متعددی بستگی دارد؛ ازجمله:

  1. عملکرد کلی قلب؛ بیماران با کسر جهشی (EF) بالای ۴۰٪ طول عمر بهتری دارند.
  2. بیماری‌های زمینه‌ای؛ وجود بیماری‌هایی مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماری کلیوی می‌تواند امید به زندگی را کاهش دهد.
  3. نوع پیس‌میکر؛ دستگاه‌های پیشرفته‌تر مانند CRT می‌توانند تأثیر بهتری بر بقا داشته باشند.
  4. سبک زندگی؛ تغذیه مناسب، فعالیت بدنی کنترل‌شده و مصرف منظم داروها تأثیر زیادی بر طول عمر دارند.

آیا همراه داشتن باتری قلبی نیاز مراقبت و نگهداری خاصی دارد؟

از آنجایی که باطری قلبی ابزاری الکترونیکی است و تنظمات ویژه خود را دارد، رعایت برخی نکات در افرادی که باتری قلب دارند ضروری است:

  • تجهیزات پزشکی؛ اگر باتری قلبی شما از نوع هماهنگ با MRI(اتو ام‌آرآی) نیست، برخی روش های پزشکی مانند MRI، پرتودرمانی و غیره می تواند باعث اختلال در عملکرد آن شود.
  • استفاده از تلفن همراه؛ استفاده از تلفن همراه اشکالی ندارد، اما باید حداقل 15 سانتی متر از باتری قلب فاصله داشته باشد. بنابراین نباید گوشی را در جیب سینه قرار دهید و در هنگام مکالمه، گوشی را حدالامکان دور از باتری قلب نگه دارید.
  • سیستم های امنیتی؛ گیت های امنیتی در فرودگاه ها معمولاً تأثیری بر کارکرد باتری قلب ندارند، اما توصیه می شود از نزدیک شدن بیش از حد به آنها خودداری کنید.
  • منابع الکترومغناطیسی قوی؛ همیشه باید از منابع الکترومغناطیسی قدرتمند مانند ترانسفورماتورهای ولتاژ بالا، موتورهای الکتریکی بزرگ و دستگاه های جوشکاری فاصله کافی داشته باشید تا از اختلال در عملکرد باتری قلب جلوگیری شود.

استفاده از باطری قلب برای چه کسانی ممنوع است؟

آیا عمل کاشت باتری قلب درد دارد؟ این عمل چقدر طول می کشد؟

عمل کاشت باتری قلب یا پیس میکر، تحت بیهوشی عمومی انجام می شود. بنابراین بیمار در طول مدت انجام جراحی که حدود 1 ساعت طول می کشد، هیچگونه درد یا ناراحتی را احساس نمی کند. پس از بیهوشی و بیدار شدن بیمار، ممکن است کمی درد یا ناراحتی جزئی در ناحیه برش جراحی وجود داشته باشد، که با استفاده از داروهای مسکن قابل کنترل است.

معمولا چه زمانی نیاز به تعویض باتری پیس میکر می شود؟ این عمل چگونه انجام می گیرد؟

طول عمر باتری قلبی بسته به نوع و میزان کارکرد آن، معمولاً بین 7 تا 13 سال است. وقتی شارژ باتری به پایان می رسد، نیاز به تعویض دارد. تعویض باتری قلب یک روند نسبتاً ساده و سرپایی است که با بیحسی موضعی انجام می گیرد.

در این روش، پزشک ژنراتور باتری قدیمی را از سیم های متصل به قلب (لیدها) جدا کرده و سپس یک ژنراتور جدید را به همان لیدهای قبلی متصل می نماید و محل برش جراحی را بخیه می‌کند. به طور معمول، لیدهای باتری قلب نیازی به تعویض ندارند، مگر در مواردی که دچار مشکل شده باشند.

آیا داشتن باتری قلب بر بارداری و زایمان در زنان تأثیری دارد؟

افرادی که باتری قلبی دارند، میتوانند بارداری و زایمان سالمی داشته باشند. اما قبل از آن باید با متخصص قلب خود در این زمینه مشورت کنند، تا اگر نیازی به تنظیم مجدد باتری یا تغییر دوز دارو های قلبی وجود دارد انجام شود.

علائم ضعیف شدن باطری قلب

تشخیص بیماران نیازمند به باتری قلب در کلینیک آریتمی تهران – توانیر

در کلینیک آریتمی تهران – توانیر، متخصصان حرفه‌ای و باتجربه با به‌کارگیری روش‌های تشخیصی پیشرفته و نوین، بیماران نیازمند به کاشت باتری قلب یا پیس‌میکر را شناسایی می‌کنند.

متخصصان کلینیک آریتمی تهران – توانیر، از جمبه دکتر محمود افتخارزاده و دکتر مهرداد میرمعصومی، پس از ارزیابی دقیق وضعیت قلبی بیمار با استفاده از بهترین روش‌های تشخیصی پیشرفته، درصورت لزوم، نسبت به کاشت باتری قلب مناسب برای هر بیمار اقدام می‌نمایند.

کلینیک آریتمی تهران – توانیر  با دو دهه سابقه فعالیت، بهترین کلینیک کاشت باتری قلبی در تهران محسوب می شود. این کلینیک واقع در خیابان توانیر (عباسپور)، مجهز به آخرین تجهیزات و فناوری‌های روز دنیا در زمینه کاشت باطری قلبی است.

اگر برای کاشت باتری قلب به دنبال کلینیک و پزشکان حرفه‌ای در این زمینه هستید، کلینیک آریتمی تهران – توانیر بهترین گزینه برای شماست. برای کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت می‌توانید از طریق راه های ارتباطی سایت اقدام نمایید.

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
دکتر محمود افتخارزاده

متخصص قلب و عروق فلوشیپ الکترو فیزیولوژی، آریتمی و پیس میکر ، عضو انجمن پیس میکر و الکتروفیزیولوژی آمریکا

مقالات مرتبط

2 دیدگاه دربارهٔ «باطری قلبی مناسب چه کسانی است؟»

    1. تیم نگارش دکتر افتخارزاده

      درود بر شما
      چندین متخصص برجسته در تهران این کار را انجام می‌دهند. توصیه می‌کنم به یک فوق تخصص الکتروفیزیولوژی قلب مراجعه کنید که در این زمینه تجربه بالایی هم داشته باشد. ما در کلینیک آریتمی توانیر با تجهیزات پیشرفته و روش‌های به‌روز، کاشت باتری قلب (پیس‌میکر و ICD) را برای بیمارانمون انجام میدیم. برای ارزیابی دقیق‌تر، می‌توانید به کلینیک مراجعه کنید تا مشاوره تخصصی و بررسی‌های لازم انجام شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *