درمان بیماری قلبی از مهمترین چالشهای پیش روی افراد درگیر با مشکلات قلبی است. از این رو در این مقاله قصد داریم در مورد یکی از داروهای موثر در درمان بیماری قلبی و کاهش خطرات ناشی از آن، صحبت کنیم.
از آن جایی که این دارو در ابتدا برای کنترل قند خون معرفی شده بود، استفاده از آن برای بیمارانی که مبتلا به دیابت نیستند، ممکن است کمی عجیب باشد.
این دارو که با نام امپاگلیفلوزین شناخته شده و تحت برندها و نامهای تجاری مختلف در بازار عرضه شده است، یک داروی بسیار موثر در درمان نارساییهای قلبی محسوب میشود و جز داروهای 4 گانه شگفت انگیز در درمان بیماری قلبی با کاهش کسر جهشی است. در ادامه مقاله تاثیرات این دارو، دوز مصرفی و اشکال مختلف آن را بیشتر بررسی خواهیم کرد.
موارد مصرف امپاگلیفلوزین
این رده دارویی که در دسترسترین فرم آن در ایران تحت عنوان امپاگلیفلوزین شناخته شده است، در ابتدا برای کنترل و درمان دیابت عرضه شده بود.
این دارو قدرت چشمگیری در کنترل بیماری دیابت ندارد، اما هنگامی که اثرات قلبی عروقی این دارو مانند سایر داروهای خوراکی موثر در کنترل و درمان دیابت بررسی شد، متوجه شدند این دارو باعث کاهش عوارض نارساییهای قلبی و کاهش مرگ و میر در یک سری از بیماران شده است و تاثیرات قابل توجهی در درمان بیماری قلبی دارد.
علاوه بر این، برخی مطالعات نشان میدهند که این دارو در درمان نارسایی کلیوی نیز موثر بوده است و از پیشرفت بیماری نارسایی کلیه، جلوگیری کند.
همچنین در وبلاگ کلینیک آریتمی توانیر بخوانید:تاثیر امپاگلیفلوزین در درمان بیماری قلبی
امروزه داروی امپاگلیفلوزین جز چهار داروی اصلی یا داروهای چهارگانه شگفت انگیز محسوب میشود و تاثیر اثبات شدهای در درمان بیماران مبتلا به نارسایی قلبی با کاهش کسر جهشی دارد. در مطالعات اخیر ثابت شده است که این دارو در بیمارانی که بیماری قلبی با کسر جهشی نرمال دارند نیز موثر واقع شده است.
اشکال دارویی و مقدار مصرف امپاگلیفلوزین
امپاگلیفلوزین به صورت قرصهای خوراکی 10 میلی گرم و 25 میلی گرم و با نامهای تجاری مختلف در بازار موجود است. این دارو در بیماران قلبی عروقی، با کمترین دوز تجویز میشود و برای اثرگذاری بیشتر نیاز به افزایش دوز نیست.
اما در بیماران دیابتی که امپاگلیفلوزین را به هدف کنترل قند خون مصرف میکنند، ممکن است بنا به صلاح دید پزشک دوزهای بالاتر نیز تجویز شود.
این موضوع به این معنا نیست که دارو در دوزهای بالاتر تاثیری در درمان بیماری قلبی عروقی ندارد، بلکه به دلیل اینکه در دوزهای پایین در کاهش مرگ و میر و درمان بیماری قلبی موثر بوده، نیازی به افزایش دوز صرفا به هدف کنترل بیماریهای قلبی عروقی نیست.
امپاگلیفلوزین را با حداقل دوز و به صورت دوز 10 میلی گرم و همراه با سایر داروهای موثر در درمان نارسایی قلبی و دیابت میتوان استفاده کرد و تداخلی با این داروها ندارد.
همچنین، این دارو ممکن است در داروهای ترکیبی دیابت وجود داشته باشد. برای مثال دو یا سه دارو موثر در کنترل قند خون، در یک قرص ترکیب شده و 10 میلی گرم از آن را به داروی امپاگلیفلوزین اختصاص میدهند. اگر دوز استفاده شده 5 میلی گرم باشد، دو بار در روز باید از آن استفاده شود.
کلینیک آریتمی توانیر واقع در تهران، خیابان ولیعصر، خیابان عباسپور، پلاک 22 با جمعی از مجربترین اعضای کادر درمان و پزشکان متخصص، دکتر محمود افتخار زاده و دکتر مهرداد میر معصومی، همواره در تلاش بوده تا سلامتی و تندرستی را به ارمغان آورد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت با شماره 888881891 یا 88793628 تماس حاصل فرمایید. همچنین مشاره و رزرو نوبت از طریق واتساب به شماره 09127166410 است.
2 دیدگاه دربارهٔ «درمان بیماری قلبی با داروی دیابت»
چه مقاله جالبی بود خسته نباشید.
سلام. ممنون از همراهیتون.