جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

تزریق واکسن کرونا در افراد مبتلا به بیماری های قلبی

تزریق واکسن کرونا به بیماران آریتمی

تزریق واکسن کرونا در افراد مبتلا به بیماری های قلبی

این روزها بیماری کرونا به طور وهم انگیزی در بین جوامع در حال انتشار است و استرس ناشی از امکان انتقال سریع این ویروس از فردی به فرد دیگر، همواره وجود دارد. در این بین، ابتلا به کرونا برای افرادی که بیماری های زمینه ای دارند و یا سیستم ایمنی بدن آن ها از قبل ضعیف بوده است، محتمل تر خواهد بود. برای مثال، بیماران قلبی از جمله افرادی هستند که باید همواره از ابتلا به این بیماری خود را حفظ نمایند.

تزریق واکسن کرونا در افراد مبتلا به بیماری های قلبی

ساخت واکسن کرونا از اوایل سال میلادی، کمک کرد که بیماری تا حدی کنترل پذیرتر شود. البته افراد زیادی تمایل به استفاده از این واکسن نداشته و واکسن را به اندازه خود بیماری خطرناک می پندارند. به این ترتیب، اکنون این سوال مطرح می شود که تزریق واکسن کرونا در افراد مبتلا به بیماری های قلبی چقدر ضروری است؟ و آیا تزریق واکسن برای این بیماران خطرناک است یا خیر؟ در این مقاله قصد داریم کمی به این مساله بپردازیم.

آیا تزریق واکسن کرونا به بیماران قلبی، مانع از ابتلا به این بیماری ویروسی می شود؟

واکسن کرونا هم مانند واکسن های دیگر، نوع ضعیف شده عامل بیماری است که سیستم ایمنی بدن را به تشخیص و ساخت آنتی بادی های لازم وادار می سازد. البته در مورد ویروس کرونا، از آن جا که هنوز به اندازه کافی شناخته شده نیست، واکسن نمی تواند عدم ابتلا به بیماری را به طور قطعی تضمین کند؛ بلکه واکسن تنها برای این است که شخص، به التهابات جدی و مراحل بحرانی دچار نشده و نیازی به بستری در بیمارستان نداشته باشد. به طور کلی، می توان گفت که واکسن کووید-19 با آماده سازی سیستم ایمنی بدن، از مرگ افراد در اثر بیماری کرونا تا حد زیادی جلوگیری خواهد کرد.

آیا تزریق واکسن کرونا به بیماران قلبی، مانع از ابتلا به این بیماری ویروسی می شود؟

تزریق واکسن کرونا در افراد مبتلا به بیماری های قلبی؛ بله یا خیر؟

بدون شک تزریق واکسن در افرادی که به بیماری های قلبی دچار هستند، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از بروز التهاب های شدید منجر به مرگ، جلوگیری به عمل می آورد. در اصل، وجود هر گونه التهاب ناشی از کووید-19 در بدن، مخصوصا التهابات مستقیم قلبی، باعث وارد شدن فشار بر قلب می گردد. بنابراین، تزریق واکسن کرونا در افراد مبتلا به بیماری های قلبی بهتر است حتما انجام شود تا قلب از درگیری شدید با این بیماری، در امان بماند.

تمامی بیماران قلبی از جمله افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی، بیماری قلبی مادرزادی، زوال عقل، دیابت، نارسایی های قلبی، آمبولی ریه، تنگی نفس، کاردیومیوپاتی، پیوند قلب، بیماری سخت شدن عروق، سکته مغزی یا حمله ایسکمی گذرا و حمله قلبی، می توانند با تزریق واکسن از بروز عوارض شدید بیماری کرونا جلوگیری به عمل آورند.

تزریق واکسن به بیماران قلبی-عروقی چه عوارضی دارد؟

در زمینه تزریق واکسن در افراد مبتلا به بیماری های قلبی، برخی آزمایش های لازم تاکنون انجام شده است. بر اساس نتایج، واکسن کرونا هیچ گونه التهاب وخیمی در بیماران قلبی ایجاد نکرده و افراد در خطر جدی نیستند. به طور کلی، بیماران بعد از زدن واکسن، معمولا با دردهای عضلانی و لرز روبرو می شوند و گاهی هم در ناحیه بازو دچار سفت شدگی و دردناکی خواهند شد.

عوارض و خطرات تزریق واکسن در بیماران قلبی و عروقی

در هر حال، با توجه به اینکه ویروس تزریق شده به عنوان یک عامل خارجی برای سیستم ایمنی تشخیص داده می شود، طبیعی است که خستگی و لرز رخ دهد؛ حتی این نوع حالات در هنگام دریافت دوز دوم واکسن، ممکن است شدیدتر باشد. به این ترتیب، تزریق واکسن کرونا در افراد مبتلا به بیماری های قلبی شدید که کمی در اکسیژن رسانی اختلال دارند، می تواند منجر به تب خفیف و علائم آنفولانزا گردد. لازم است بدانید که از زمان تزریق واکسن تا بهبود علائم، حدود 24 تا 48 ساعت طول می کشد و در این بازه باید بیماران قلبی مصرف مایعات را به حداکثر برسانند.

نمی توان ایجاد واکنش های آلرژیک شدید در برخی از افراد که به بیماری های قلبی شدید دچار هستند را منکر شد؛ اما تعداد این افراد یک در دو میلیون نفر بوده و احتمال بروز آن خیلی ناچیز است. در هر حال، آنچه مسلم به نظر می رسد این است که تزریق واکسن به افرادی که بیماری های قلبی دارند، بسیار سودمندتر از عدم دریافت آن خواهد بود.

آیا واکسن کرونا با داروهای قلبی بیمار تداخل دارد؟

داروهایی که برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی تجویز می شوند، با واکسن کرونا تداخل نخواهند داشت (موردی گزارش نشده). بنابراین، به هیچ عنوان نیازی به قطع داروهای قلب نیست و باید طبق برنامه آن ها را مصرف نمود. شاید تنها اثری که این داروها بر تزریق واکسن دارند را بتوان کمی تورم و کبودی در محل تزریق دانست که به واسطه مصرف داروهای رقیق کننده خون ایجاد می شود.

آیا واکسن کرونا با داروهای قلبی بیمار تداخل دارد؟

آیا لازم است بعد از تزریق واکسن کرونا در افراد مبتلا به بیماری های قلبی، از ماسک استفاده شود؟

به طور قطع بله. همان طور که گفتیم دریافت واکسن کرونا به معنای ایمنی کامل نیست و تنها از بروز علائم خیلی شدید و مرگ جلوگیری می کند. بنابراین، حتی در صورت دریافت دو دوز واکسن، باید همواره با ماسک در اجتماع حضور یافته و فاصله اجتماعی با افراد را رعایت کنید. همچنین، فراموش نکنید که به طور مرتب باید دست های خود را شسته و ضدعفونی نمایید.

پرسش های متداول

  • پرسش : آیا به بیماران قلبی توصیه می شود که واکسن کووید -19 را تزریق کنند یا موارد خاصی وجود دارد که فرد مبتلا به بیماری قلبی را از تزریق واکسن مستثنی نماید ؟

پاسخ : همه بیماران با مشکلات قلبی عروقی باید واکسن کووید -19  را دریافت نمایند. واکسن لزوما از ابتلای همه افراد به کرونا جلوگیری نمی کند؛ ولی احتمال بیماری شدید و نیاز به بستری شدن و مرگ و میر را کاهش می دهد. خطر مرگ در اثر کووید -19 در افراد با بیماری قلبی بالاتر از افراد عادی است. زیرا این عفونت با مکانیسم های مختلف از جمله التهاب مستقیم قلب، فشار و استرس بیشتری را به قلب وارد می نماید. بنابراین، ضروری است که همه بیماران قلبی وقتی دعوت می شوند، انجام واکسیناسیون را بپذیرند. بیماری های قلبی و گردش خونی شامل فیبریلاسیون دهلیزی، آنژین، کاردیومیوپاتی، بیماری های مادرزادی قلب، دیابت، دمانس، حمله قلبی، نارسایی قلبی، پیوند قلب، آمبولی ریوی (گیر کردن لخته خون در ریه ها)، بیماری عروق محیطی (سفت شدن سرخرگ ها) سکته مغزی یا ایسکمی گذرای مغزی (سکته خفیف مغز) می باشند.

  • پرسش : اثر واکسن بر افرادی که بیماری زمینه ای قلبی عروقی دارند ( در مرحله حاد بیماری و همچنین افرادی که بیماری قلبی دارند که با دارو کنترل شده است ) چیست ؟

پاسخ : در مطالعات مرتبط با واکسن کووید – 19 افراد با سابقه بیماری قلبی هم وارد شدند و مشکلات شدید ناشی از واکسن در این افراد مشاهده نشد. شایع ترین شکایت ها در همه بیماران شامل درد در محل تزریق، خستگی، سردرد، درد عضلانی و لرز بودند. بازو ممکن است به مدت دو تا سه روز سفت و دردناک باشد. ضعف و لرز ناشی از اثرات سیستم ایمنی بدن و شناسایی پروتئین ویروس به عنوان عامل خارجی است و به معنی این نیست که واکسن منجر به عفونت کووید – 19 شده است. در هنگام تزریق دوز دوم واکسن، واکنش ایمنی شدیدتری دیده می شود و این احتمال وجود دارد که افراد با بیماری شدید قلبی که در حالت استراحت تنگی نفس دارند، به دلیل تب خفیف و علایم شبیه به آنفلوآنزا احساس ناخوشی بیشتری داشته باشند. این علایم کوتاه مدت تقریبا 24 تا 48 ساعت طول می کشند و به درمان با استامینوفن و افزایش دریافت مایعات پاسخ مناسب می دهند.

واکنش شدید آلرژیک بالقوه می تواند افراد با بیماری قلبی را شدیدا بدحال کند. ولی احتمال رخ دادن آن خیلی نادر است و از هر 2 میلیون نفر یک نفر را درگیر می نماید . منافع دریافت واکسن بسیار بیشتر از احتمال واکنش شدید حساسیتی است و بنابراین این احتمال خیلی پایین نباید موجب شود که افراد از دریافت واکسن محروم شوند .

  • آیا تداخلاتی بین واکسن و داروهای قلبی مشاهده شده است؟

پاسخ : هیچ گونه تداخلی بین واکسن و داروهای قلبی گزارش نشده است. قبل از تزریق واکسن یا بعد از آن داروهای قلبی نباید قطع شوند. بیمارانی که داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند ممکن است که در محل تزریق درد و تورم و کبودی داشته باشند.

  • پرسش : من تحت درمان با داروهای رقیق کننده خون هستم و به خاطر خطر خونریزی، واکسن ها از جمله واکسن آنفلوانزا را برایم زیر پوست تزریق می کنند. من شنیده ام که واکسن کووید 19 را داخل عضله تزریق می نمایند. برای کاهش خطر خونریزی چه اقدامی را باید انجام بدهم؟

پاسخ : خیلی از بیماران قلبی داروهای ضد انعقاد مثل وارفارین ( یا سایر آنتاگونیست های ویتامین کا ) یا ضد انعقادهای خوراکی مستقیم  (Direct oral anticoagulants ) را مصرف می نمایند . همچنین برخی بیماران داروهای ضد پلاکت مانند آسپیرین، کلوپیدوگرل، تیکاگرلور، یا پراسوگرل را در ترکیب با داروهای فوق الذکر مصرف می کنند. این بیماران بعد از هر گونه ضربه یا ورود سوزن به بازو به منظور تزریق واکسن کووید – 19 درمعرض خطر خونریزی هستند. در این بیماران خطر کبودی یا تورم ناحیه تزریق، مختصری افزایش می یابد. توصیه می شود که در این بیماران برای واکسیناسیون از سوزن نازک ( شماره 23 یا 25 ) استفاده شود و محل تزریق به مدت حداقل 2 دقیقه فشار داده شود ولی ماساژ داده نشود. به بیمار باید در خصوص خطر ایجاد خون مردگی در محل تزریق آموزش داده شود. بیمارانی که تحت درمان با وارفارین هستند طبق برنامه تست INR می دهند و در صورتی که INR آن ها زیر حداکثر مقدار درمانی باشد، می توانند واکسن داخل عضلانی دریافت نمایند. برخلاف واکسن آنفلوآنزا، واکسن کووید – 19 باید فقط به صورت داخل عضلانی تزریق گردد.

لینک منبع:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

مقالات مرتبط

بهترین متخصص اکو قلب در تهران

معروف ترین و ماهر ترین فوق تخصص اکوکاردیوگرافی قلبی در تهران را شاید در هر جستجوی اینترنتی به یک نام معرفی کرده باشند. با این

همه چیز درباره عوارض خفیف بعد از عمل ابلیشن قلب در کلینیک آریتمی توانیر تهران

عوارض خفیف بعد از عمل ابلیشن قلب

عمل ابلیشن قلبی یکی از کم عارضه‌ترین و بی‌خطرترین و درعین‌حال مؤثرترین روش‌های درمان آریتمی‌ قلبی به شمار می‌رود که در اغلب موارد بیمار عوارض

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *